duminică, 23 august 2009

Ambitia Madalin in presa

Desigur,presa a fost interesata despre acest club non-profit si s-au publicat multe articole avand in vedere acest club.

ATENTIE : Acesta este doar un articol, pentru a vedea restul articolelor, apasati aici !

Interviul ziarului Adevarul:


Mădălin Tănase, jandarmul profesor de arte marţiale


Plutonierul antrenează, în timpul liber, 70 de copii. N-a putut face performanţă din cauza greutăţilor materiale, dar vrea ca alţii să aibă această şansă.

Mădălin Tănase e una dintre acele persoane speciale care au ştiut să nu se lase învinse de greutăţile vieţii, cărora neajunsurile din copilărie şi adolescenţă nu le-au sădit în suflet invidia, lăcomia şi răutatea, ci dragostea de oameni şi dorinţa de a-i ajuta pe alţii să-şi croiască un viitor frumos.

„M-am apucat de sport, pentru că mi-au plăcut şi pentru că eu am avut o problemă când am fost mic. Părinţii s-au despărţit, am avut probleme financiare şi mi-am dat seama că, dacă mă apuc de sport, o să înving aceste probleme şi le-am învins cu adevărat”, spune plutonierul Mădălin Tănase.

Sprijin de la maestru

În 1998, l-a întâlnit pe maestrul Ioan Gârbea, căruia îi este recunoscător. „Este ofiţer de poliţie. M-a înţeles, i-a plăcut foarte mult de mine şi m-a ajutat să devin un sportiv de performanţă. Am câştigat campionate judeţene ;i interjudeţene la karate, la arte marţiale. Nu am făcut mare performanţă, din cauza lipsei posibilităţilor financiare”, povesteşte Mădălin Tănase.

„Dacă eu am trecut prin probleme de mic, am vrut să-i ajut pe cei care doresc să practice sport. Aşa am ajuns să pregătesc 70 de copii, la Clubul Copiilor din Băicoi. O fac gratuit, în timpul meu liber. Am copii care provin din familii foarte bune, dar şi unii care au probleme cu adevărat”, explică Mădălin Tănase.

Captivat de lucrul cu copiii
Tânărul plutonier al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova practică antrenoratul de zece luni şi e fascinat de activitatea sa. Spune că trebuie să fii actor, mai ales cu cei mici. „Dacă nu eşti un bun profesor, la un moment dat se plictisesc şi îşi pierd atenţia. La fiecare antrenament, trebuie să vii cu ceva nou, trebuie să discuţi cu ei, pur şi simplu să te joci cu ei, apoi să începi exerciţiile“, explică antrenorul.

„Unii au ieşit campioni la un campionat interjudeţean, alţii vicecampioni, alţii au luat medalii de bronz. Aceşti copii îşi doresc mult mai mult, pentru că au ambiţie. Pe de altă parte, mulţi îşi doresc să devină jandarmi şi acest lucru este unul foarte bun pentru ei, ca să nu o apuce pe căi greşite, să se apuce de violenţă”, declară Mădălin . Soţia lui s-a împăcat cu ideea că omul provine din lumea sportului şi că, din această cauză, nu are prea mult timp liber.

Ce-i place
„Studiez anatomia, pentru că sunt sportiv. Pe de altă parte, sunt columbofil, cresc 200 de porumbei de curse şi am ieşit, anul trecut, vicecampion naţional la cea mai grea categorie“, spune bărbatul.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac problemele care apar în gândirea unor oameni. De exemplu nu-mi place să văd cum unele persoane râd sau nu-i înţeleg pe copiii care merg la o sală de sport, care nu înţeleg că sportul înseamnă educaţie“, mărturiseşte antrenorul.

Întrebări şi răspunsuri
Cât de important este sportul de contact?
M.T. Este important pentru cei mici, indiferent de categoriile sociale din care provin. În primul rând îţi învingi teama, în al doilea rând îţi dă o mare ambiţie şi în al treilea rând te face stăpân pe tine. Te întăreşte fizic şi mental şi, dacă ai probleme în viaţă, poţi să le treci cu brio.

Ce aşteptaţi de la viitor?
M.T. Mi-aş dori să ajung cu aceşti copii să reprezentăm cu succes România la campionate internaţionale. Pe de altă parte, chiar cred că ceea ce fac eu ar trebui să se dezvolte la nivel naţional. Oamenii legii trebuie să lucreze în instituţii de învăţământ şi să le explice copiilor ce înseamnă violenţa.

sursa :http://www.adevarul.ro/rss/articol/ploiesti-madalin-tanase-jandarmul-profesor-de-arte-martiale.html

Citari din alte publicatii:

Ziarul Prahova

Copiii din Baicoi inva¡a artele martiale de la un jandarm

In scopul promovarii sportului in randul tinerilor, Inspectoratul de Jandarmi Judeten Prahova a incheiat, in luna august 2008, un parteneriat cu Clubul Copiilor Baicoi, judetul Prahova, condus de Silviu Anghel.
Ca urmare a acestui parteneriat, un subofiter din cadrul institutiei, plutonier Tanase Madalin, sportiv de performanta si un jandarm foarte bine pregatit, instruieste, in timpul sau liber, in mod gratuit, 70 de copii din zona localitatii Baicoi, judetul Prahova, invatandu-i pe acestia ce inseamna disciplina la scoala, in sport si in viata, prin intermediul artelor martiale de contact.
Sambata, 23 mai, incepand cu orele 09.00, in satul Popesti din comuna Brazi va avea loc Cupa "COMBAT GROUP", competitie interjudeteana, la care vor participa 30 din copiii pregatiti de jandarmul amintit, care au varste cuprinse intre 4 ani si jumatate si 18 ani.

38 de comentarii:

  1. bravo Bibi,suntem mandrii de tine!chiar dak unii colegii nu recunosc sunt sigura k si ei simt lafel!sa-ti dea D-zeu sanatate sa poti sa-i inveti pe copiii astia frumosi tot c e mai bine pt ei(au de la cine invata)!te pup!jandarmeritza ta preferata

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo Pitbulule . faci treba buna. as veni pe la tine la sala sa îi văd pe copii la muncă dar n-am timp deloc . o pup si eu pe jandarmerita ta preferată. MOLDOVEANUL(ionel liviu)

    RăspundețiȘtergere
  3. bravo bibi!nu te lasa!tine-o tot asa,nu baga in seama gurile rele.Purisanu ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. bravo madaline nu te lasa faci un lucru extraordinar.lary

    RăspundețiȘtergere
  5. felicitari si multa sanatate sa-ti poti continua activitatea.carmen

    RăspundețiȘtergere
  6. Salutare, Madaline, Ai facut un lucru tare frumos, sa nu te dai batut! Avem nevoie de oameni ca tine

    prof.craciun

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari Madalin pentru implicarea ta in acest proiect in care se vede ca tu crezi cu adevarat si in care ai investit multe sentimente.

    Cine te cunoaste stie despre tine ca esti un om deosebit cu un suflet de aur. Te felicit si sper sa ne revedem curand si sa ne sprijinim reciproc in nebunia asta a noastra, a tuturor practicantilor de budokai, pentru ca impreuna putem face lucruri mari, iar copiii merita din plin.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunteti vai de voi ! Habar nu aveti de lumea artelor martiale !!! O adunatura de incapabili.........

    RăspundețiȘtergere
  9. Ultimul care a comentat:
    Tu ai habar de artele martiale?

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  11. Sub anonimat si pe net oricine poate spune orice ineptie...Demonstreaza ca tu nu esti un incapabil (desi tare ma indoiesc). Daca nu esti in stare sa faci un lucru bun, mai bine baga-ti capul la loc in nisip.Critici in cunostinta de cauza?
    Pt.Alecsqz daca esti sportiv, controleaza-te la vorbe (nu spun ca nu ai dreptate ;))

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna ziua!Imi cer scuze pentru deranj si ca ma bag,dar este vorba de Domnul Madalin si de Club.Domnule care ne-ati facut incapabili,ma intreb cat de capabil sunteti d-voastra cand veniti cu critici,in primul rand la adresa unui om cu suflet de milioane ca Domnul Madalin si la niste copii cu ambitia si visele in inima.Eu sunt sigur ca nu sunteti in masura sa criticati pe altii si sa stiti ca : "Viata omului este masura tuturor faptelor sale."Acum depinde de dumneavoastra domnule in ce v-o masurati! Multumim frumos Domnului Madalin! Buna ziua!

    RăspundețiȘtergere
  13. mihaischultz
    Pentru anonim: Daca ai fi un om care a facut cat de cat sport, ai avea un pic de discernamant si ai putea sa-ti controlezi si sa-ti masori vorbele, fiindca un sportiv stie sa aprecieze si o persoana care face cat de cat, un pic de miscare! Mai cu seama pentru cineva care se straduieste sa ofere o sansa celor mai putin importanti "pentru unii ca tine" si cum in mod firesc ar trebui s-o ofere societatea in care traim si in care ne lovim numai de maimutoi ca tine, care scot numai fraze din telenovele! Da dovada ca poti sa gandesti si sa traiesti si tu macar 5 minute in viata ca un adevarat barbat si sa nu te mai manifesti asa ca un necontrolat!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Din pacate sunt din ce in ce mai putini oameni care apreciaza sportul, arta, lectura, natura, eforturile sau calitatile omului si cu atat mai putini cei care stiu (sau pot) sa-si ascunda marile carente ale unor norme si asa limitate din cauza mediului in care unii au trait,... sau impuse de proasta administrare a gesturilor si expresiilor necontrolate.
    Eu personal ma inclin in fata celui ce isi dedica timpul liber pentru acei copii si nu numai si ii multumesc pentru eforturile depuse!
    Putem face asta cu totii macar pentru o clipa, neconditionat de vre-un avantaj sau de un castig material? Daca da, faceti un pas in fata si veniti cu o apreciere sau cu o mana de ajutor!, ar fi mai util decat niste expresii meschine!!!
    Pentru Madalin Tanase: "Iti urez succes si sa ai putere s-o tii tot asa! Stiu ca-i greu cand esti de unul singur!"
    Scuze ca am scris atat, dar m-am enervat pe... "cate unii" care vor sa iasa in evidenta doar comentand si fara sa aiba habar cam (CE?)!
    Mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  15. la nivelul Orasului Baicoi este un lucru extraordinar,copii nu au ce face,nu exista nici macar un loc de joaca special amenajat

    RăspundețiȘtergere
  16. sa nu uitam "MINTE SANATOASA IN CORP SANATOS"

    RăspundețiȘtergere
  17. Da,cum spune si Anonim 10 Febroarie 2010, 05:44 "La nivelul Orasului Baicoi este un lucru extraordinar."Eu cred ca este extraordinar acest om care ne ajuta extrem de mult.Mai toti cei care au postat cate un comentariu,este legat decat de sport.Multi care vor citi mesajul meu vor rade,dar adevarul e ca acolo nu facem doar Full Contact ; cineva ne preda si din scoala vietii si ne indruma,acest om este domnul Madalin.Asta cred eu ca este extraordinar.Haideti sa vedem un lucru de-antregul !si ma adresez mai mult celor care sunt elevi la acest club "Ambitia Madalin";cum a spus si dumnealui: " Sa nu uitati niciodata cine v-a pus pentru prima oara in garda."Eu sincer n-am sa uit !

    RăspundețiȘtergere
  18. lucru mare ce faci tu, tine-o tot asa...si o sa fie din ce in ce mai bine, bafta in continuare OSU !

    RăspundețiȘtergere
  19. Albu Irinel FLorin16 aprilie 2010 la 13:32

    Salut! Sunt elevul domnului antrenor Tanase Madalin si sunt mandru de acest lucru.Imi place acest sport si voi incerca sa fiu din ce in ce mai bun si sa nu dezamagesc pe nimeni.Multumesc domnului antrenor si colegilor de la club :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Salut! In primul rand vreau sa il felicit pe acest om deosebit pentru ceea ce face, am inteles de la Ghini ca e foarte interesat sa "salveze" situatiile unor copii defavorizati de viata si sa faca ,de ce nu , o cariera de succes in sportul romanesc cu ei. Va urez succese in viitoarele competitii si sanatate! (Stoica A.)

    RăspundețiȘtergere
  21. Madaline, da-mi voie sa-i transmit cateva cuvinte anonimului care a scris pe 13 ianuarie ca "habar nu aveti de artele martiale si ca sunteti o adunatura de incapabili"
    Sa-ti fie rusine magarule....anonim!!! Toti colegii tai stiu cine esti, dar nu se injosesc sa discute cu tine despre lucruri care te depasesc. Mai stii cand ti-a spus un mare om "vorbeste acum sau taci pentru totdeauna"? Ei, atunci spuneai tot ineptii, ca si acum de altfel. Sfatul meu e...TACI!
    Madaline, bravo fratele meu! Voi venii sa-ti vad copiii si bine-nteles si pe tine. Succes in viata!

    RăspundețiȘtergere
  22. bravo madaline.ai grija in continure de copii tai si nu baga in seama orice maimutoi invidios.''inginerul''

    RăspundețiȘtergere
  23. http://www.vimeo.com/11758811 , aici puteti vedea imagini de la ultimul eveniment organizat de Madalin ,pe data de 14 mai 2010

    RăspundețiȘtergere
  24. Esti deosebit! Sa iti dea Dumnezeu sanatate,putere de munca si sa faci in continuare acest lucru minunat!Mi-as dori sa ai si in Bucuresti o sala unde sa ne aducem copii,care au intreadevar probleme!

    RăspundețiȘtergere
  25. sunt mama lui bobescu si in primul rand te felicit ptr cea ce faci multa sanatate si fericire si ptr gabitu te iubeste mamai mult si sunt foarte mandra de tine

    RăspundețiȘtergere
  26. altii strang bani sa nu moara generalul iar altul invata 70 de copii disciplina viata respectul de sine si fata de altii,nu trebuie sa fii madaline un ninja cu 7 dani trebuie doar sa fii om ,sa nua ajungi sa intrii in casa cu procurorii sa ii arestezi pe cei care altii nu le dau nicio sansa da le tu,asa cum poti .

    RăspundețiȘtergere
  27. Dumnezeu sa te ajute la mondiale. suntem alaturi de tine!

    RăspundețiȘtergere
  28. Stiu ca aveti un vis , " să cante pentru România Imnul National"
    Aţi reuşit, felicitari pentru reuşitele lui Edy, Nicoliţă şi Alex, iar dumneavosă putere, sănătate să antrenati câti mai multi viitori campioni.
    Noi ne angajăm să va îndeplinim acest vis. Roxi şi micii dumneavoastră campioni.

    RăspundețiȘtergere
  29. mada ma bucur mult ca esti unde esti dzeu sa -ti ajute in continuare iar cei ce critica fac asta pt ca altceva nu stiu ce sa faca...ma bucur pt tine tot ce sa scris despre tine stim ca e adevarat cel putin cei ce te cunosc o stim.....te salut de aici de departe de unde sunt.....

    RăspundețiȘtergere
  30. Priveste inainte. Nu te uita la cei din jur, ei te vor trage inapoi.Te saluta VICE.

    RăspundețiȘtergere
  31. Trupa Kontrast a Clubului Copiilor Baicoi6 noiembrie 2010 la 18:46

    NOROCUL II FAVORIZEAZA PE CEI CURAJOSI!!
    SUCCES IN CONTINUARE!

    RăspundețiȘtergere
  32. ar trebui cati mai multi parinti sa duca copi la sala de mici sa inceapa un sport ca face minuni e cel mai bun antrenor

    RăspundețiȘtergere
  33. BIBI DACA TE MAI DUCI DE CATEVA ORI IN RUSIA NE ADUCI TEZAUTUL INAPOI :) (ITZA)

    RăspundețiȘtergere
  34. Felicitari, v-am vazut la Antena 1,la emisiunea de dimineata.
    Gabi si Sorin

    RăspundețiȘtergere
  35. si jandarmii din dambovita te apreciaza...ma bucur ca un om ca tine care a plecat de jos si stie prin cate greutati trec acesti copii,a reusit sa ajunga la performanta asta.iti urez sa obti cat mai multe medalii si sa ai cat mai multi elevi.si mai ales"vant in pana"!te pup.cioco

    RăspundețiȘtergere
  36. un nr de tel se poate? vreau sa ma antrenez si eu la sala dvs. multumesc

    RăspundețiȘtergere
  37. bravo!sunteti cei mai tari.si tu si copii va felicit si sa aveti parte de medalii si cupe de locul 1

    RăspundețiȘtergere