marți, 31 august 2010

Aparitii in presa despre campionatul Unifight de la Resita


Campionatul European de Unifight pentru Juniori s-a desfăşurat la Sala Polivalentă din Reşiţa, în organizarea Clubului Sportiv Ateneu şi a Consiliului Judeţean Caraş-Severin. În prima zi, vineri, 20 august, au avut loc întrecerile la stilul unifight light, la care România a obţinut trei medalii de aur, cinci de argint şi una de bronz. La stilul Unifight full contact, sâmbătă, 21 august, s-au obţinut patru medalii de aur, opt de argint şi opt de bronz. Printre medaliaţii cu bronz s-au aflat şi doi sportivi de la Ateneu Reşiţa: Claudiu Dragoescu, la 16-17 ani, categoria 75 kg, şi Darius Butean, la aceeaşi categorie de vârstă, dar la 80 kg. Cei doi sportivi sunt pregătiţi de antrenorul Dorin Alexandru. La festivitatea de premiere, care s-a desfăşurat, sâmbătă, în faţa Sălii Polivalente, au fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Gheorgioni şi deputalul PDL, Valentin Rusu, vicepreşedintele CS Ateneu Reşiţa. A fost al treilea Campionat European de Unifight organizat în România, după Drobeta Turnu Severin în 2008 şi Mangalia în 2009.

La Reşiţa a avut loc vineri etapa a 5-a a Campaniei naţionale „Stop Violenţa” cu ocazia desfăşurării la sfârşitul acestei săptămâni, în municipiul de pe Bârzava a Campionatului European de Unifight pentru juniori. În faţa sălii polivalente reşiţene au avut loc astăzi o serie de manifestări,menite să conştientizeze asupra violenţei de orice fel,ce trebuie anihilată prin diferite mijloace. Cu acest prilej iniţiatorul campaniei în România, subofiţerul Mădălin Tănase, angajat al Jandarmeriei Prahova a ţinută să sublinieze necesitatea combaterii oricărui act de violenţă,începând cu acţiuni de prevenire. DSC09297Mădălin Tănase a propus tinerilor de pretutindeni,care au astfel de tendinţe să-şi exprime pornirile în cadrul organizat,legal. Şi a dat exemplu Unifight-ul ,o disciplină sportivă complexă. Despre modalităţile de stopare a violenţei a vorbit, cu acest prilej şi secretarul general al Federaţiei Române de Unifight, Simona Niculescu. La festivitate a asistat şi fostul preşedinte al Federaţiei Europene de Unifight,Leon de Wulf care a vorbit despre importanţa campaniilor de luptă împotriva violenţei şi a concluzionat că vizita la Reşiţa este una cât se poate de plăcută. Din partea Consiliului Judeţean Caraş-Severin a participat la festivitate,în calitate de gazdă, vicepreşedintele instituţiei,Ionesie Gheorghioni. În cadrul etapei a 5-a a campaniei au avut loc o serie de demonstraţii de arte marţiale şi nu numai, diverse metode prin care poţi să-ţi consumi energia într-un mod pozitiv,obţinând şi performanţe. DSC09342Au evoluat sportivi dintre cei prezenţi la Reşiţa, la Campionatul European,atât cei români cât şi cei sosiţi din alte ţări ale Europei. Manifestarea s-a încheiat cu un tur al delegaţiilor prin centru civic al oraşului,în aplauzele unui public numeros. Câteva minute mai târziu, în sala polivalentă, Azer Qasanov, prim-vicepreşedinte Federaţiei Internaţionale de Amatori Unifight a deschis oficial ediţia 2010 a Campionatului European pentru Juniori. Vineri au loc întrecerile la categoria Unifight light, ce include probe atletice, de tir şi luptă în ring. Sportivii, fete şi băieţi , de la 14 şi până la 17 ani sunt împărţiti, pe categorii de vârstă şi greutate.

Sursa : http://www.radio-resita.ro/la-resita-ncepe-vineri-20-august-campionatul-european-unifight-pentru-juniori-personalitati-de-marca-prezente-n-studioul-radio-resita

Alte surse din presa :

http://www.adevarul.ro/locale/resita/Romania-Campionatul-European-Unifight-Resita_0_321567883.html


http://www.ziarulprahova.ro/stiri/sport/75878/patru-din-patru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu