duminică, 10 aprilie 2011

De la violenţă la sportivitate

Consumaţi-vă energia pe terenurile de sport sau în săli specializate, iar nu în şcoală bătându-vă colegii! Acesta a fost mesajul pe care campionul ploieştenilor Leonard Doroftei, poliţişti şi antrenori de arte marţiale l-au transmis elevilor din şcoala ploieşteană Nicolae Simache în cadrul proiectului lansat aici “De la violenţă la sportivitate”. Unitatea şcolară s-a confruntat cu două cazuri de violenţă unde victime au fost elevii şi astfel de activităţi s-au tot derulat. Sportul schimbă comportamentul copiilor şi-i aduce pe drumul bun. În plus, îi ţine ocupaţi şi nu se mai pot gândi la răutăţi. Copiii antrenaţi de Mădălin Tănase la Băicoi au făcut demonstraţii în faţa gazdelor, iar mezinul clubului, un băieţel de 7 ani chiar s-a luptat cu Doroftei. Elevii şcolii au demonstrat că ştiu să-şi canalizeze energia specifică vârtei şi în altă direcţie decât violenţa. Proiectul a fost iniţiat de secţia 6 poliţie din Ploieşti în parteneriat cu şcoala Nicoale Simache, organizaţia Salvaţi copiii Bucureşti şi un sponsor local.



Articol Valea Prahovei TV.

Lansarea proiectului împotriva violenţei în unităţile de învăţământ a reunit, vineri, la şcoala „Profesor Nicolae Simache” din Ploieşti, reprezentanţi ai Poliţiei Municipale, ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, dar şi mulţi susţinători ai campaniei. Leonard Doroftei şi Mădălin Tănase sunt cei doi campioni mondiali care s-au alăturat proiectului.

„Am fost copilul problemă al şcolii, dar am găsit sala de box. Acum, am înfiinţat personal o şcoală de box, unde antrenez copii care acum învaţă acest sport, îşi termină şcoala şi au un viitor”, a povestit Leonard Doroftei. „Sportul m-a salvat de viaţa zbuciumată de până să cunosc artele marţiale de contact. Proiectul meu este foarte simplu: să descopăr copii care doresc să practice sportul”, a menţionat Mădălin Tănase, campion la arte marţiale. Potrivit statisticilor prezentate de reprezentanţii Poliţiei, în judeţ au fost înregistrate 11 infracţiuni în şcoli sau în apropierea lor. 15 dintre ele au avut ca agresori elevi, iar în 12 situaţii victimele au fost din rândurile şcolarilor.


Articol Telegraful de Prahova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu