miercuri, 13 aprilie 2011

Interviu stiriploiesti.ro




A dus o viata grea si a fost la un pas sa creasca intr-un centru de plasament. Soarta a tinut insa cu el pentru ca a muncit din rasputeri sa-si depaseasca, asa cum a putut… conditia. Si a reusit. A devenit sportiv de performanta si militar de cariera. La acest moment este cotat drept unul dintre cei mai buni ai Jandarmeriei Prahova. Nu a uitat insa prin cate a trecut asa ca isi dedica timpul liber copiilor, astfel incit sa nu fie tentati sa o apuce pe drumuri gresite. Ii invata gratis ce inseamna disciplina, la scoala, in sport dar mai ales…in viata!
60 de copii din Prahova se lupta din rasputeri sa ajunga oameni mari. Au intre 5 si 18 ani. Citiva dintre ei nu au probleme insa majoritatea provin din familii dezorganizate si dintr-un centru de plasament din Baicoi. Problemele lor l-au impresionat pe jandarmul Mădălin Tănase de 33 de ani pentru ca i-au derulat un film din copilaria sa.
Asa s-a gandit sa faca ceva pentru micutii defavorizati din localitatea natala.
Asa a reusit sa ii aduca pe copii la sala de sport. din toate mediile. si aici i-a invatat sa nu faca diferenta de statut social intre ei asa ca toti sunt foarte buni prieteni, ca au parinti sau nu, cu posibilitati financiare sau nu.
Tot din banii lui, Madalin a reusit sa ii legitimeze pe 50 dintre ei la Federatiile Romane de Unifight si Arte Martiale de Contact. Iar la campionatul mondial de Unifight din Rusia rezultatele nu au intarziat sa apara. Toti cei 3 sportivi de la Baicoi au ocupat un loc pe podium. Aproape toti copiii au gastigat medalii la diferite competitii nationale.
Subofiterul petrece 3 sau chiar 4 zile pe saptamana alaturi de micii sportivi. Asa ca acestia au ajuns sa il considere parte din familia lor. Si jandarmul s-a atasat atat de mult de ei!
Tot ce face tanarul jandarmi pentru sportivii sai este dintr-un salariu de bugetar care s-a tot redus.
Mădălin Tănase are mare incredere in elevii pe care-i antreneaza iar micutii nu il dezamagesc, fac progrese pe zi ce trece. Ii iubeste pe toti in egala masura si le daruieste atat suflet, vorbe bune, mustrari pe masura si sfaturi care sa ii ghideze in viata. in Restul timpului, adica la serviciu, face parte din gruparea de interventii a Jandarmeriei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu